Mine hunde

LIDT HISTORIE
En ny epoke i mit liv startede den 25. december 1974, da jeg hentede min første flat hos Erling Kjær Pedersen i Gjern.

MERMAIDSANDIE

Se stamtavle her

Sandie udviklede sig til en hund med stor personlighed og hun havde et super temperament. Resultatmæssigt opnåede hun er par førstepræmier på udstilling, fik brugsprøven og desuden trænede jeg i DKKs lydighedsprogram. Hendes helbred var virkelig godt, hun blev omtrent 15 år, så begge mine sønner, der er født i 1985 og 1986 har oplevet hende.

Sandie var snu som en ræv og snød gang på gang den hanhund, Grief, der kom til os i 1977 – hendes speciale var at stille sig ved døren og gø for at indikere, at der kom nogen – for så at ”stjæle” pladsen i hundekurven, lige så snart Grief rejste sig.

MAGIC NOIRE GRIEF

Se stamtavle her

Grief kom til os som unghund, opnåede sin brugsprøve og førstepræmie på udstilling. Det blev til lidt træning med ham, men ikke i stort omfang, bl.a. fordi vi på det tidspunkt havde købt et gammelt hus, som vi brugte en del tid på at renovere. Greif var også af den opfattelse, at en flat der arbejder, er en glad flat!

VAN DANGO PAMOJA

Se stamtavle her

I 1986 hentede jeg ”Silla” hos Hanne og Buus Christensen på Sjælland. Med hende kom der rigtig gang i markprøvetræningen og jeg fik en del prøveerfaring. Hun bestod sin brugsprøve, opnåede flere førstepræmier på både B- og A-prøver. På udstillingssiden opnåede hun adskillige førstepræmier. Med Silla deltog jeg på mange jagter og hun har hentet et utal af ænder og fasaner for diverse skytter. Knap to uger inden hun døde, 11 år gammel, apporterede hun ca. 30 ænder for mig på én aften. Det var et stort savn at miste hende.

COPPERGATE BILLIE HOLIDAY

Se stamtavle her

I 1994 udvalgte jeg “Billie” hos Margrethe Nørkjær i Hjørring. Billie klarede sig hæderligt på markprøvesiden. Fik selvfølgelig sin brugsprøve, bestod Danmarks Jægerforbunds apporteringsprøve, opnåede førstepræmie i begynder- og åben klasse på B-prøve samt flere andenpræmier på åben A-prøve. Hun deltog også som apportør på adskillige opsamlingsjagter. Hendes udstillingskarriere var helt fantastisk og hun opnåede titlerne dansk champion, svensk champion, norsk champion og dermed nordisk champion samt international champion.

WHIMPY’S BLACK ANGEL

Se stamtavle her

I Billies første kuld beholdt jeg “Storm”. En udfordrende, morsom vildbasse, der når hun fik ”fri” strøg 100 meter ud i terrænet. I sit alt for korte liv opnåede hun både udstillings- og markprøvepræmiering. Hendes stærke jagtinstinkt kostede hende desværre livet, da hun kom ud foran en bil.

WHIMPY’S COUNTING THE CATTLE

Se stamtavle her

I Billies andet kuld beholdt jeg “Disney”. Han var en meget energisk hund, som mine sønner havde stor fornøjelse af. Hjemme fungerede han rigtig fint og var en dejlig hund, der altid var med på en spøg sammen med drengene og Disney elskede at lege med dem.
Han apporterede ALT – selv pindsvin, hvis han stødte på dem. Kom fint for at aflevere dem, så vi kunne sætte dem uskadte ned igen.
Disney bestod sin brugsprøve den dag, han var otte måneder. Desværre brød han sig ikke om andre hunde, men jeg ville ikke skille mig af med ham, og da samtidig var jeg i gang med nye uddannelser, blev der en nedgang i min hundeaktivitet i en lidt længere periode.

COMICS MIDSUMMER MIST

Se stamtavle her

“Mistie” hentede jeg i Sverige hos Charlotte Sundell i 2012. Mistie var en dejlig tæve med et godt temperament. Hun var lidt sent moden, men ville gerne arbejde. Jeg arbejdede en hel del markprøvetræning med hende og med hende var også min interesse for sporarbejde/schweisstræning vakt. Mistie opnåede flere gode udstillingsresultater – med CACIB som det fornemste. Desuden havde hun sin brugsprøve og schweissprøvepræmieringer.
Mistie nåede desværre aldrig at få hvalpe, for hun fik en tumor i hjernen og blev kun fem år gammel.

COMICS BEACH PARADE

Se stamtavle her

“Smilla” er vores unge, dejlige “familiemedlem” og min makker i mange af hverdagens gøremål, traveture og al vores træning. Hun er også fra Charlotte Sundell i Sverige.
Smilla er en tæve med et super godt temperament. Hun er en dejlig rolig og afbalanceret hund inde og arbejdsivrig ude. Hun bliver trænet både til markprøve og på schweiss. Foreløbig har hun opnået brugsprøve og 1. præmie på 400 m / 20 timer spor samt excellent på udstilling.
Der ligger rigtig mange spændende træningstimer sammen med hende og venter på os.